Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intel Core "Haswell" utrustas med Iris-grafik

Inom kort släpper Intel den fjärde generationens Core-processorer, som går under arbetsnamnet Haswell. En av nyheterna är betydligt snabbare grafikdelar som bereder väg för Retina-upplösning i Macbook Air.

En vecka innan Apple håller utvecklarkonferensen WWDC i juni släpper Intel den nya processorfamiljen Haswell, som ersätter dagens Ivy Bridge. Vanligtvis innebär varje ny generation lite bättre prestanda och lite mindre energiförbrukning. Med Haswell är det däremot grafikdelarna som får mest uppmärksamhet.

Dagens Core-serien "Ivy Bridge" kommer med integrerad grafik i form av HD Graphics med upp till 16 beräkningsenheter. I Haswell uppgraderas detta till 40 beräkningsenheter, vilket Intel hävdar överträffar Nvidia Geforce GT 650M. Den sistnämnda återfinns exempelvis i Macbook Pro 15 tum med Retina-skärm.

Haswell levereras med fem olika varianter av grafikdelarna, där de mest påkostade döps till Iris och Iris Pro, rapporterar Ars Technica. Intel hävdar att de nya kretsarna fördubblar 3D-prestandan mot nuvarande HD Graphics 4000 och har stöd för OpenGL 4.1, OpenCL, DirectX 11.1 samt skärmupplösningar i 4K-klassen.

Väljer Apple att utrusta Macbook Air med Intel Core-serien "Haswell" kan således processorn med dess integrerade grafikdel klara av Retina-upplösning, vilket många ser som en given ingrediens i framtida modeller av datorserien.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.