Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mobiler och pekplattor

Acer: Microsoft kan komma ikapp Apple och Google

Microsofts mobila operativsystem kan fortfarande bli en seriös konkurrent till IOS och Android tror Acers styrelseordförande Jim Wong.

Microsoft kämpar på med sitt mobila operativsystem Windows Phone. Den viktigaste anledningen som håller plattformen tillbaka är bristen på appar. Microsoft har försökt locka utvecklare med att betala dem för appar till Windows Phone Store och Windows Store.

Acer Iconia Tab W510.

Världens fjärde största pc-tillverkare, Acer, har en frispråkig styrelseordförande vid namn Jim Wong. Företaget tillverkar och säjer datorer och pekplattor med Windows, men ännu inga telefoner med Windows Phone. Under fredagen presenterades nya Acer-produkter i New York och under en intervju efteråt sa Jim Wong att Microsoft håller på att lösa problemet med appar till sin mobila plattform. Han sa också att företaget fortfarande är ledande inom produktivitetsfältet och dominerar bland datorer och kontorsmjukvara med sitt programpaket Office, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

"Inom det kommande året är den mobila versionen av mjukvaran redo att erbjuda en riktig utmaning. Vi har höga förhoppningar."

Pc-försäljningen går allt sämre, enligt siffror från analytikerföretaget IDC gick den globala försäljningen ner 14 procent under förra kvartalet, den fjärde raka perioden av nedgångar. Acers leveranser sjönk med nästan en tredjedel och företaget har därför ett intresse av att Microsoft gör övergången till mobila enheter.

Så här långt har Microsoft inte gjort något större väsen av sig bland mobiltelefoner eller pekplattor. Windows stod för mindre än fyra procent av surfplattemarknaden under första kvartalet i år, jämfört med 40 procent för IOS och 57 procent för Android, enligt IDC. När det gäller smarta mobiler hade Microsoft 2,7 procent av marknadsandelarna vid slutet av förra året medan Android och IOS tillsammans stod för 90 procent av leveranserna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.