Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flyttar till Creative Cloud

Adobe slutar med Creative Suite

Det kommer ingen Adobe Creative Suite 7. Adobe byter namn på de kommande versionerna av sina programvaror till Creative Cloud och frångår med det programlicenser till förmån för abonnemang.

Adobe Creative Suite, eller CS-paketet, har länge varit förstahandsvalet för kreatörer inom både Mac- och pc-världen. Den senaste versionen, CS 6, släpptes i mitten av förra året. Samtidigt släppte Adobe Creative Cloud, en molntjänst som kräver ett abonnemang och ger tillgång till verktyg, molnlagring och annat.

Nu meddelar Adobe att de pensionerar Creative Suite och kopplar ihop allt med Creative Cloud. De tidigare programlicenserna ersätts med abonnemangsavgifter. De kommande versionerna av Photoshop, Flash, Indesign och de andra programvarorna från CS-paketen kommer alltså få tillägget Creative Cloud i kommande versioner.

Adobe säger att Creative Cloud idag har en halv miljon medlemmar och att över två miljoner har registrerat sig för en testperiod.

– Sedan lanseringen för ett år sedan har Creative Cloud varit en oerhörd framgång. Genom att satsa fullt ut på Creative Cloud framöver kommer vi att ha möjligheten att erbjuda våra medlemmar nya funktioner och möjligheter mycket snabbare , säger Mariah Andén, nordisk marknadschef för Digital Media hos Adobe i ett pressmeddelande.

Tidigare har användare fått vänta upp till två år på att få nya funktioner, med Creative Cloud kan Adobe lägga till nya funktioner allt eftersom de utvecklas.

Med Creative Cloud kan kreatörer dela på filer inom ett team och synkronisera sina inställningar mellan olika datorer, datorn hemma och på jobbet exempelvis. Genom att logga in med sitt konto fungerar programmen precis som användaren vill och är van vid oavsett vilken maskin som används. Filerna kan delas mellan Mac, Windows, IOS och Android.

Genom att bli medlem i Creative Cloud får användarna tillgång till att ladda ned och installera programvarorna till Mac eller Windows. Det finns spelutvecklingsverktyg, och Adobe Touch-appar till mobila plattformar. Användarna får tillgång till Behance, ett globalt nätverk för kreatörer, publiceringsverktyg för att skapa appar och hemsidor samt molnlagring och synkroniseringsmöjligheter. Medlemmarna får omedelbart tillgång till uppdateringar och nya produkter.

Priser

Medlemstyp

Nytecknande 12 mån

Uppgradering: CS3 till CS5 12 mån

Enskild person

565 kr/mån

319 kr/mån

Studenter/lärare

185 kr/mån

Enbart Photoshop CC

228 kr/mån

Team

762 kr/mån per person

418 kr/mån per person

Enterprise

Priser tas fram efter förfrågan

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
156 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.