Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe lanserar Mighty Stylus och linjalen Napoleon – hårdvara för Creative Cloud

Fristående program försvinner till förmån för molntjänsten Creative Cloud, men Adobe ser även en framtid i egen hårdvara.

I samband med konferensen Adobe Max meddelade Adobe att programsviten Creative Suite pensioneras och att resurserna nu satsas på den abonnemangsbaserade molntjänsten Creative Cloud. Samtidigt tillkännagavs två tillhörande inmatningsenheter; koncepten Mighty Stylus och Napoleon – en tryckkänslig penna respektive elektronisk linjal.

Mighty Stylus och Napoleon är integrerade med Adobes programvaror och kan anslutnas via Bluetooth till Ipad och Iphone. Linjalen kallas för Napoleon eftersom det är "our little ruler", skriver Michael Gough, chef för interaktionsdesign på Adobe. Pennan fungerar likt andra, snarlika produkter, men de båda inmatningsenheterna kan användas tillsammans för att enkelt skapa svängda och vinkelräta former.

Alla detaljer är ännu inte kända, men pennan är utrustad med en knapp, ett uppladdningsbart batteri och inbyggt minne. Linjalen är i sin tur begåvad med tryckkänsliga områden som används för att växla mellan olika lägen.

Det inbyggda minnet används för att lagra användaruppgifter och andra inställningar. Appen läser av minnet och synkroniserar automatiskt med Creative Cloud. För detta används en modifierad version av IOS-appen Adobe Ideas.

De båda inmatningsenheterna är än så länge tidiga koncept och fortfarande under utveckling. Adobe ger heller inget löfte om att släppa produkterna på marknaden, men de sägs vara väldigt intresserade av området, skriver The Verge.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.