Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft efterfrågar Itunes för Windows 8

Windows 8 har kanske inte blivit den framgång som Microsoft hoppades på. Många populära applikationer har släppts till det nya operativsystemet, men en titel saknas: Itunes.

Apples inställning till #Windows har varit kluven under många år. När #Ipod initialt lanserades 2001 var #Steve Jobs motståndare till att göra den kompatibel med Windows och pc-plattformen. Hans uppfattning var att framgångarna med Ipod lockade över allt fler användare till Mac-plattformen.

När Steve Jobs år 2002 till slut lät sig övertygas om att Ipod måste fungera med Windows bidrog det i allra högsta grad till att göra Ipod till den succé som produkten blev.

Jobs skojade om lanseringen av Itunes för Windows år 2003 med orden "Hell froze over", eller "helvetet frös till is", som en kommentar till att det till synes omöjliga hade skett.

Under åren har Apple varit relativt generösa med att stödja nya versioner av Windows. Fortfarande stödjer Itunes för Windows alla versioner av Microsofts operativsystem från Windows XP, som släpptes 2001, och fram till Windows 7 som släpptes år 2009. Alla versioner utom en: Windows 8.

Steve Jobs lanserar Itunes för Windows

Itunes för Windows fungerar givetvis också i Windows 8, men då krävs det att användaren kör applikationen i det traditionella skrivbordsläget.

Vad Microsoft efterlyser av Apple är att Itunes utvecklas med stöd för det nya grafiska gränssnittet i Windows 8 och att applikationen får touchstöd för styrning via fingernedtryckningar direkt mot skärmen. De användare som kör Windows RT kan inte köra Itunes alls då Windows RT körs på ARM-plattformen istället för den traditionella x86-plattformen som pc-maskiner, och också Mac, drivs med.

"Du ska inte förvänta dig Itunes på Windows 8 inom den närmaste framtiden," säger Tami Reller, finanschef på #Microsoft till CNN.

Reller säger att de "rullat ut välkomstmattan", men att intresset från Apple är svagt. Han medger också att Itunes är betydligt mer populär än Microsofts egna musikapplikation i Windows 8, Music.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.