Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad kan innebära risk för personer med defibrillator

En 14-årig student har upptäckt att magneterna i en Ipad 2 kan påverka funktionen i en inopererad defibrillator. Nu ska studenten redovisa sitt fynd inför 8 000 läkare på en kongress i Denver, USA.

Patienter med en inopererad defibrillator lider av störningar när det gäller hjärtfunktionen. Skulle patientens hjärta sluta slå kan en inbyggd defibrillator automatiskt få igång hjärtfunktionen.

Som en säkerhetsåtgärd går det att slå av en defibrillator med en magnet, och det har nu visat sig att de magneter som Apple byggt in i Ipad 2 eller senare är så starka att de kan slå av en defibrillator, skriver Macrumors.

Magneterna i Ipad 2 eller senare har som funktion att hålla fast Apples skärmskydd Smart Cover. Patienter som får en defibrillator ges när de är redo att lämna sjukhuset efter operationen rådet att hålla magneter på säkert avstånd från sitt bröst.

"Om en patient med en inbyggd defibrillator somnar med en Ipad på bröstet kan magneterna i Ipad slå av defibrillatorn av misstag. Människor borde känna till det," säger Gianna Chien som gjorde upptäckten. Chien har publicerat en rapport som visar att 30 procent av alla patienter som placerat en Ipad 2 eller senare på bröstet fick problem med sin inopererade defibrillator. I de flesta fallen brukar en inopererad defibrillator återaktivera sig när magnetfältet är avlägsnat, men vissa fall kräver en manuell återaktivering vilket kan innebära en risk för patienten.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.