Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Flickr, Oninnovation

Bill Gates: "Ipad-användare är frustrerade över bristen på tangentbord och Office"

I en intervju med CNBC säger Microsoft-grundaren Bill Gates att många Ipad-användare är frustrerade över bristen på ett fysiskt tangentbord och Office-paketet och lyfter fram Microsofts egna Surface.

Microsofts grundare Bill Gates tror att det kommer att bli svårare och svårare att skilja på surfplattor och datorer framöver. Inte helt förvånande lyfter han fram både Windows 8 och Surface i en intervju med CNBC (se omkring 7:30 in i video-klippet efter länken).

Enligt Gates är Windows 8 revolutionerande eftersom det tar fördelarna med både surfplattor och datorer och stöder båda typerna av enheter. Med Microsofts plattor Surface och Surface Pro får användarna bärbarheten från surfplattor kombinerat med det fysiska tangentbordet och Microsoft Office från en dator i ett.

"Med Windows 8 försöker Microsoft ta andelar på en marknad som dominerats av Ipad-liknande enheter. Många av de användarna är frustrerade för att de inte kan skriva eller skapa dokument och för att de inte har Office."

Apple sålde 19,5 miljoner Ipad under förra kvartalet. Under samma period sålde HP, världens största pc-tillverkare, 11,7 miljoner datorer, enligt Gartner. Microsoft Surface har än så länge sålt blygsamma mängder, enligt Bloomberg hade de i mitten av mars sålt mindre än 1,5 miljoner enheter. Surface lanserades i oktober förra året, och Surface Pro kom i februari i år i USA.

Det har ryktats om att Microsoft arbetar med en version av sitt Office-paket för IOS, men om Ipad-användare verkligen saknar programpaketet är oklart då det finns gott om alternativ i App Store redan. Dessutom finns det flera olika tangentbord att välja på i både fodral och fristående varianter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
35 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.