Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple världens mest värdefulla varumärke 2013

Apple hamnar återigen i topp i den årliga undersökningen Brandz som listar världens hundra största varumärken före jättar som McDonalds och Coca-Cola.

Den årliga marknadsundersökningen Brandz utförs av Millward Brown Optimor som försöker uppskatta värdet hos världens hundra största varumärken. Apple toppar listan som nyligen släppts och uppskattas vara värt strax över 185 miljarder dollar, eller omkring 1,2 biljoner kronor.

Det här blir för tredje året i rad som Apple toppar listan, både 2011 och 2012 tog de hem förstaplatsen. Google och IBM plockar hem andra respektive tredjeplatsen.

Placering 2013

Varumärke

Placering 2012

1

Apple

1

2

Google

3

3

IBM

2

4

McDonalds

4

5

Coca-Cola

6

6

AT&T

8

7

Microsoft

5

8

Marlboro

7

9

Visa

15

10

China Mobile

10

Apple har ökat i värde med endast en procent sedan förra årets lista då de värderades till nästan 183 miljarder dollar. Det skiljer hela 71,4 miljarder dollar ner till Google på andraplatsen, det är mer än vad Microsoft är värda som ligger på sjundeplats.

Det går inte bara bra för Apple på Brandz-listan. Företaget tog nyligen också hem förstaplatsen i en brittisk undersökning när affärslivet fick värdera "superbrands" och de fick andraplatsen efter Rolex i den motsvarande undersökningen bland konsumenter.

I oktober förra året fick Apple andraplatsen i en liknande undersökning varumärkeskonsulterna Interbrands. När de listade världens varumärken hamnade Apple efter Coca-Cola.

Riktigt dåligt gick det för NTT Docomo, största mobiloperatören i Japan. De tappar 43 platser jämfört med förra året och är en av få som inte säljer Apples Iphone. Men det kan vara på gång för i januari i år sa företaget att de vill börja förhandla med Apple, enligt Appleinsider.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.