Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smarta klockan Agent på Kickstarter

På Kickstarter samlas nu in pengar för Agent, en smart klocka som till och med sägs vara världens smartaste. Bland finesserna märks lång batteritid, kraftfulla appar och trådlös laddning.

Smarta klockor är i ropet. 99mac provade nyligen #Pebble under en dag och rykten om en kommande klocka från Apple är ständigt aktuella. Det är dock inte bara klockor som väntas vara en del av framtidens mobila enheter. Google satsar på interaktiva glasögon med Google Glass.

Företaget Secret Labs har tillsammans med klocktillverkaren House of Horology tagit fram Kickstarter-projeketet Agent, "världens smartaste smarta klocka". Målet har varit att ta fram en så smart och batterisnål klocka som möjligt samtidigt som den är snygg. Resultatet är #Agent Smartwatch.

Klockan har en 1,28-tums skärm och en strömsnål ARM Cortex-M4-processor på 120 megahertz. Batteriet i klockan laddas via induktionsladdning med QI-standard. Den är utrustad med sensorer för hastighet, rörelser, ljus och är vattentålig. Den kopplas via Bluetooth och fungerar med #IOS, Android och Windows Phone.

Med 28 dagar kvar i projektet har det redan samlats in mer än tre gånger så mycket som begärts, 383 499 dollar, omkring 2,5 miljoner kronor.

Agent fungerar som kontroll för musikuppspelning och som skärm för olika appar. Klockan kan visa upp inkommande samtal och notifikationer. Om användaren är på väg att glömma sin telefon kan klockan vibrera som påminnelse.

I projektbeskrivningen står att klockan stöder nedladdning av appar, exempelvis en app för att mäta puls i samband med träning eller fungera som en ersättare till nyckelknippan i kombination med smarta dörrlås.

Produktionen av klockan påbörjas preliminärt i december i år. För att få en klocka med laddare behöver man stoppa in 179 dollar i Kickstarter-projektet, motsvarade strax över tusenlappen i svenska kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.