Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Twitter får tvåstegsverifiering

Twitter följer nu i spåren efter Google, Facebook och flera andra genom att erbjuda ökad säkerhet genom tvåstegsverifiering. Alla kan dock inte aktivera det ännu.

För en månad sedan postade den stora nyhetsbyrån Associated Press, AP, ett tweet om att det skett två explosioner i Vita Huset och att Obama var skadad. Det var dock inte sant utan postat av någon annan som lyckats logga in på AP:s Twitter-konto. Innan det stod klart att de blivit hackade hade det redan hunnit få verkliga konsekvenser, bland annat dök den amerikanska börsen abrupt för en kort tidsperiod.

För att minska risken för hackade konton har flera stora tjänster och företag lanserat tvåstegsverifiering, bland annat Google, Facebook, Dropbox, Microsoft och Apple. 99mac förklarar i en en separat artikel om hur det fungerar mer i detalj, men förenklat går det ut på att en kod skickas till en mobiltelefon vid inloggningen för att säkerställa att rätt person loggar in. Det räcker alltså inte med enbart användarnamn och lösenord.

Twitter har kritiserats för avsaknad av tvåstegsverifiering, hade de erbjudet den ökade säkerheten hade inte AP:s konto blivit hackat lika enkelt. Därför är det välkommet att tjänsten nu lanserar den extra säkerhetsåtgärden. Nedanstående video visar hur det fungerar:

Inte hos alla operatörer i Sverige ännu

Twitters lösning fungerar i stort sett som övriga tjänster, men de stödjer i dagsläget enbart verifiering via SMS och inte andra alternativ som Google Authenticator (mer om det i den separata artikeln om tvåstegsverifiering i praktiken).

Vid en snabb koll verkar det dessutom som att Twitter bara erbjuder tvåstegsverifiering via SMS för de operatörer som Twitter sedan tidigare stödjer och på den listan finns bara Tre med av de svenska operatörerna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.