Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Designer från Jawbone visar upp det smarta låset August

Det smarta låssystemet August är ett unversallås som fungerar ihop med exempelvis en Iphone via Bluetooth och gör vanliga nycklar onödiga.

Dagen då nyckelknipporna kan pensioneras är kanske en dag närmare med det nya låssystemet August. Istället för att ha en nyckel som passar i låset används en smart mobil som exempelvis Iphone. Låset visades upp under #All Things D11 av Yves Béhar som varit med och designat produkten.

#August är alltså designat av Jason Johnson och Yves Béhar, den senare från Jawbone. Béhar har arbetat med produkter som Jambox och Up. Själva låset är i aluminium och ser ut som ett ganska standard lås för en ytterdörr till hemmet. Det kommer med flera olika adaptrar för att passa majoriteten av låsen som finns och drivs av fyra AA-batterier. När batterierna håller på att ta slut skickas det ut en notis till ägaren.

August inte kräver Wifi eller annat utan fungerar via Bluetooth direkt mellan telefonen och låset, användare blir alltså inte utelåsta om strömmen går eller internet skulle vara nere för stunden. Det går dessutom att använda en vanlig nyckel om låset skulle krångla.

August är inte först med idén, #Lockitron och #Kevo finns redan och likt dessa tjänster kommer August att vara tillgängligt utan att några krav på abonnemangsavgifter. Med de tillhörande appen kan ägaren programmera låset för att släppa in rörmockaren eller vänner som ska vattna blommor medan man är bortrest.

Det finns ännu inget datum för när August kommer att släppas till marknaden, men deras webbplats säger att de kommer att börja sälja systemet senare under året med förväntade leveranstider i november och december. Prislappen hamnar på 199 dollar, omkring 1 300 kronor.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.