Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

rykte

WWDC: Tunnare Retina Macbook Pro och förbättrade mikrofoner på Macbook Air

Apple förväntas visa upp nya modeller av Macbook under WWDC nästa vecka. En analytiker tror det blir lite tunnare modeller av Macbook Pro än tidigare utrustade med Intel Haswell och en full-HD kamera fram för Facetime.

Nedräkningen pågår till Apples utvecklarkonferens #WWDC 2013. Förutom nya versioner av IOS och OS X förväntas Apple också uppdatera sina bärbara datorer. Den 10 juni inleds konferensen med en presentation. Den största förändringen väntas vara att Apple integrerar Intels nya Haswell-processorer.

De nya chipen drar mindre ström och kan göra det möjligt för Apple att behöva färre batterier i sina Macbook Pro med Retina. En av de mer pålitliga Apple-analytikerna Ming-Chi Kuo från KGI Securities listar vad han förväntar sig av kommande Macbook Pro och Air:

"Vi förväntar oss att nya Macbook-modeller, uppgraderade med Intel:s Haswell-processorer, hamnar i fokus den 10 juni under WWDC. Tillsammans med den nya processorn förväntar vi oss följande ändringar:

Retina Macbook Pro blir något tunnare, och får en uppdaterad kamera. Vi förväntar oss att 13-tums Retina Macbook Pro får en något tunnare formfaktor för att öka bärbarheten. Och vi tror att kameran kommer att uppgraderas från HD till full-HD. Det kommer att förbättra Facetime och kvaliteten på videokonferenser på den högupplösta Retina-skärmen.

En 1080p-kamera skulle matcha vad som sitter på baksidan i nyare IOS-hårdvara, noterar 9to5mac, men däremot skulle det vara första gången som Apple levererar en 1080p-kamera på framsidan av en enhet.

Om Apple skulle behålla samma batterier och storlek på Macbook Pro med Retina skulle Haswell göra det möjligt att nå upp till tio timmars batteritid.

När det gäller Macbook Air förväntar sig Kuo en förbättring:

"Macbook Air kommer att få samma design med dubbla inbyggda mikrofoner som Macbook Pro. Vi förväntar oss att det här årets Macbook Air-modell också kommer att ha två inbyggda mikrofoner som ett resultat av den positiva kritiken från användare av Retina Macbook Pro. Designen levererar klar röstkvalitet via Facetime och VoIP-tjänster."

Apple har tidigare sagt att två mikrofoner lämpar sig särskilt bra för röstapplikationer som det inkluderade dikteringsverktyget, skriver 9to5mac.

Analytikern tror att Macbook Pro-modellerna utan Retina-skärmar kommer att frysas och lyftas bort från fokus, likt Ipod Classic. De kommer att fortsätta att säljas med den nuvarande Ivy Bridge-processorn, inbyggd optisk läsare och hårddisk.

Rapporten från KGI Securities tror att försäljningen av Macbooks kommer att minska något under 2013, från förra årets 13,6 miljoner enheter till 12 miljoner. Det står slutligen att SSD kommer att vara den huvudsakliga lagringen för Macbook-modellerna. Marknadsandelarna för Macbook med SSD tros öka från förra årets 45 procent till 64 procent under 2013.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.