Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Eddy Cue fick övertala Steve Jobs om Ibooks

Rättegången om e-bokspriserna fortsätter i USA. Apples Eddy Cue satte sig i vittnesbåset under torsdagen och berättar att han fick övertala Steve Jobs om att Ibooks skulle vara fantastiskt på Ipad.

Ibooks har varit en framgångssaga för Apple som senast i måndags under #WWDC berättade att Ibooks nu kommer till OS X från att tidigare ha varit enbart för Iphone och Ipad. Samtidigt pågår en rättegång i USA där Apple anklagas för att ha försökt pressa upp priserna på e-böcker. Under torsdagen vittnade Eddy Cue, Apples chef för internetmjukvara- och tjänster, skriver All Things D.

Cue berättade att Ibooks kanske aldrig blivit av om han inte lyckats övertala Steve Jobs om att tjänsten skulle fungera perfekt på Ipad. Före Ipad var Jobs inte alls intresserad, han tyckte inte att det passade med e-böcker i datorn eller på en mobiltelefons lilla skärm. Under sitt vittnesmål berättade Eddy Cue:

"Han var inte intresserad. Steve tyckte inte att Mac eller Iphone var ideala enheter för läsning. I telefonens fall var skärmen för liten och till Mac fanns tangentbordet som inte kändes som en bok."

Sent under 2009, bara månader innan Apple skulle lansera Ipad, fick Cue prova enheten för första gången. Han blev snabbt övertygad om att det plattan innebar en stor potential för Apple att "bygga den bästa e-läsaren som marknaden någonsin sett." Nu behövde han bara övertyga Steve Jobs om saken.

"Så jag gick till Steve och berättade för honom varför jag tyckte Ipad skulle kunna bli en jättebra enhet för e-böcker. Efter lite diskussioner fram och tilbaka sa han, jag tror att du har rätt. Jag tror det här är riktigt bra och efter det började han komma på egna idéer kring vad han ville göra av det hela och hur det skulle kunna bli ännu bättre som läsare och affär."

Det här hände i november, lanseringen för Ipad var planerad till januari. Steve Jobs ville kunna visa upp Ibooks redan vid evenemanget så Eddy Cue hade mycket jobb framför sig. Det blev uppenbarligen klart i tid, vilket Cue berättade var viktigt inte bara för Apple, utan för Jobs vars hälsa blev allt sämre.

"Steve var väldigt sjuk när vi lanserade Ipad, och han var riktigt stolt över den. Han arbetade hårt på den. Jag trodde att Ibooks skulle kunna bli en enorm funktion för produkten. Människor skulle älska det; våra kunder skulle gå vilda över Ipad och Ibooks, och jag ville få det klart i tid för eventet eftersom det var så viktigt för honom... Jag gillar att få mitt jobb gjort och jag är stolt över att vara framgångsrik, men det här betydde extra mycket för mig."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.