Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chatology söker i tidigare konversationer

Från Flexibits, skaparna av det populära kalenderprogrammet Fantastical, kommer nu Chatology för Mac som är ett program för att söka i chatthistoriken för Meddelanden och Ichat.

Bakgrunden till att Flexibits tagit fram Chatology är att sökning i äldre konversationer i Meddelanden (som förut hette Imessage) helt enkelt inte fungerar särskilt bra. Det är problem med tidsordning, buggar och bristande prestanda.

Chatology är ett fristående program som läser in alla tidigare konversationer och gör det enklare att hitta. Även gamla konversationer från Ichat, programmet som föregick Meddelanden, läses in.

Det finns några fasta tidsbaserade filter (idag, senaste veckan, senaste månaden och senaste året) och det går att se enbart bilder eller länkar i sökresultatet. Chatology kan ta över snabbkommandot för sökning i Meddelanden så att kommando-F startar Chatology istället.

Programmet kostar 149 kronor men går att testa gratis i 14 dagar i en demoversion som finns att ladda hem från webbplatsen. Därefter kan programmet köpas inifrån demoversionen eller direkt från Flexibits.

Snabbtitt

99mac har testat att använda Chatology och det fungerar som utlovat. Fler sökresultat hittades än i Meddelanden och möjligheten att bara titta på bilder och länkar kan vara användbart ibland. Om det sen är värt 149 kronor beror helt på hur stort behovet att söka i gamla konversationer är.

Namn
Chatology för Mac
Plattform
OS X
Utvecklare
Flexibits
Version
1.0
Pris
149 kronor
Krav
OS X 10.8 eller senare
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.