Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Withings Pulse mäter aktivitet, hjärtslag och sömn

Withings tar upp kampen med bland annat Fitbit, Jawbone och Nike med nya Pulse, en liten produkt som är tänkt att kunna tas med överallt och som mäter aktivitet, hjärtslag och sömnrytm.

Är det något som varit i ropet senaste året så är det "wearables" – små teknikprylar som bärs runt handleden, sitter i en ficka eller rent av stoppas i springskon och sedan mäter olika typer av data som antal steg, sömnrytm och annan aktivitet. Ofta kopplas prylarna ihop med appar i telefonen för att bättre hantera alla data. Produkter som Jawbone Up, Fitbit Flex och Nike Fuelband har fått mycket uppmärksamhet.

Nu har Withings givit sig in på denna marknad med nya Pulse. Withings är inga nykomlingar när det gäller kroppsrelaterade mätningar, de har sedan tidigare bland annat en internetuppkopplad våg (som 99mac testat) och blodtrycksmätare, men de har inte haft någon liten "ta med sig överallt"-produkt förut.

Pulse mäter steg, kaloriförbränning, avstånd och nivåskillnader samt – som namnet avslöjar – även hjärtslag. Det sistnämnda mäts optiskt genom att placera fingret mot en sensor på baksidan.

Produkten är liten; 43 millimeter bred, 22 millimeter hög och 8 millimeter tjock samt väger bara 8 gram. Skärmen är av typen OLED med blå färg och det går att svepa fingret längs skärmen för att komma åt historisk data.

Till skillnad från konkurrerande produkter som är tänkta att alltid vara på ett ställe kan Puls flyttas runt. Den kan stoppas i en ficka precis som den är men det följer också med en klämma för att fästa den på till exempel ett bälte eller i en BH. Det följer även med ett mjukt armband för att placera den runt handleden på natten.

Batteriet ska räcka i två veckor vid normal användning och den laddas via mikro-USB-kontakt. Kommunikationen med telefonen sker via bluetooth 4.0. Det finnas appar för IOS och Android, men som ett tidens tecken står det i de tekniska specifikationerna att Pulse uttryckligen *inte* går att installera med hjälp av en dator.

Med hjälp av Withings app och nätbaserade tjänst sparas den insamlade datan och kan analyseras på olika sätt.

Priset är satt till 100 dollar, cirka 650 kronor och går att förhandsbeställa idag med utlovad leverans inom 30 dagar.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.