Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Veckans app-tips

Appar vecka 25: Climendo, Facebook, Instagram och Mextures

Climendo jämför väderprognoser, Facebook lägger till ikoner i statusuppdateringar, Instagram börjar med videoklipp och Mextures tar filter till en ny nivå – allt i veckans appar.

Climendo jämför väderprognoser

En väderapp kan vara hur snygg som helst, men i slutändan handlar det ändå om att få så bra prognoser som möjligt. Olika tjänster kan göra lite olika bedömningar och många gillar att jämföra prognoser. Detta har svenska Climendo tagit till sig och jämför därför prognoser från fem stora vädertjänster i Skandinavien i en smidig app. Det är prognoser från SMHI och Klart från Sverige, YR och Storm från Norge och TV2 från Danmark. Det går att se en genomsnittlig prognos i appen eller jämföra varje prognos i detalj.

Namn
Climendo
Plattform
IOS
Utvecklare
Climendo AB
Version
0.1
Pris
7,00 kronor
Krav
Kompatibel med Iphone 3GS, Iphone 4, Iphone 4S, Iphone 5, Ipod Touch (tredje generationen), Ipod Touch (fjärde generationen), Ipod Touch (5:e generationen) och Ipad. Kräver IOS 6.1 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska

Facebook får ikoner i statusuppdateringar

Facebook fortsätter att uppdatera sin app och tjänst med nya funktioner hela tiden. I den senaste uppdateringen till version 6.2 är den största nyheten att det går att lägga till ikoner till statusuppdateringar som beskriver hur man känner, vad man äter, dricker eller gör för tillfället. Det ska även vara lättare att ändra vem som kan se vad som delats.

Namn
Facebook
Plattform
IOS
Utvecklare
Facebook, Inc.
Version
6.2
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone, Ipod Touch och Ipad. Kräver IOS 5.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera

Instagram lägger till video

Facebook har inte bara uppdaterat sin egen app, de har även uppdaterat Instagram som de köpte i april i år. Med version 4 kom en stor nyhet: videoklipp. Nu kommer möjligheten att få rörliga bilder och ljud på senaste lunchen och solnedgången.

På kort tid blev Vine en populär app och tjänst för korta videoklipp och Instagram följer i samma spår, men med något längre klipp. Medan Vine bara tillåter upp till sex sekunders video går det att filma i 15 sekunder med Instagram 4.

Namn
Instagram
Plattform
IOS
Utvecklare
Burbn, inc.
Version
4.0.1
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone, Ipod Touch och Ipad. Kräver IOS 5.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska med flera

Mextures ger filter med texturer

Appar som lägger på filter på bilder finns det gott om men nya Mextures försöker ta detta till en ny nivå genom att även använda sig av texturer, toningar och ljussättningar som kombineras i lager och kan blandas på olika sätt. Det går dessutom att spara olika kombinationer för att återanvända och det finns ett antal färdiga kombinationer varav vissa är framtagna av kända fotografer.

Namn
Mextures
Plattform
IOS
Utvecklare
Merek Davis Com, LLC
Version
1.1
Pris
7,00 kronor
Krav
Kompatibel med Iphone 3GS, Iphone 4, Iphone 4S, Iphone 5, Ipod Touch (tredje generationen), Ipod Touch (fjärde generationen), Ipod Touch (5:e generationen) och Ipad. Kräver IOS 5.1 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.