Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Ltd.

TSMC bekräftar avtal med Apple om att tillverka kretsar

Efter att ryktena tog fart förra veckan om att Apple skulle byta från Samsung till TSMC för tillverkning av Apples A-processorer har detta nu bekräftats officiellt till Wall Street Journal.

Kärnan i Apples IOS-enheter de senaste åren har varit Apples egna A-chip som bland annat innehåller både processorer och grafikkretsar. I dagsläget används en A6-processor i Iphone 5 medan fjärde generationens Ipad innehåller en snabbare krets som heter A6X.

Apple har sedan länge anlitat Samsung för att tillverka dessa processorer samtidigt som Samsung varit Apples största konkurrent på telefonmarknaden och som Apple stämt för plagiering i uppmärksammade rättsfall. Även om Apple i och med A6 själva designat chipet har Samsung fortfarande anlitats för tillverkningen. Det har funnit rykten om att Apple sökt andra tillverkare, främst är det Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, förkortat #TSMC, som nämnts.

För en vecka sedan rapporterade asiatiska Digitimes att Apple nu skrivit på ett avtal med TSMC om tillverkning av framtida chip i A-serien, med A8 som första krets. Nu har amerikanska Wall Street Journal bekräftat detta då de rapporterar att de fått officiella uttalanden från chefer på TSMC.

Wall Street Journal skriver också att Samsung och Apple började som ideala partners för ett decennium när de inte var konkurrenter på samma sätt som idag, men att Apples starka beroende av Samsung inte uppskattats av en del i Apples ledning på senare år. Redan 2010 ska Apple ha börjat föra diskussioner med TSMC om tillverkning och samarbete.

Under nästa år kommer TSMC börja sin produktion av kretsar för Apple med en 20 nanometersteknik, vilket kan ge mindre och strömsnålare processorer än idag.

Även efter bytet till TSMC för A-chipet kommer Apple fortsätta vara en av Samsungs störst kunder eftersom många andra komponenter fortfarande tillverkas av det koreanska företaget.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.