Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flytt av Apple Store väcker missnöje

Apple vill flytta flaggskeppsbutiken i San Francisco, men förslaget har hittills kantats av problem. Bland annat är staden inte alls förtjust i butikens moderna utseende.

I maj blev det offentligt att Apple lagt fram planer på att flytta sin Apple Store-butik i San Francisco en liten bit, från hörnet av Stockton och Ellis street till shoppingstråket Union Square – en flytt på bara två kvarter. Den nya butiken skulle bli runt 45 procent större än den nuvarande och sysselsätta cirka 400 anställda; en ökning av personalstyrkan med 50 personer. Till en början togs förslaget emot med ohejdad glädje San Franciscos politiker, men i takt med att detaljerna vuxit fram har det börjat komma fram allt mer kritik.

Ett till synes banalt problem, som dock upprört många människor och fastighetsägare, är att det finns en fontän från 1970-talet på den plats där butiken väntas hamna. Det är i dagsläget inte helt klart huruvida fontänen skulle behöva flyttas eller om den bara hamnar för nära den futuristisk designade butiken, och från Apples håll har heller ingen lösning presenterats ännu. I närheten finns också en skulptur som staden absolut vill behålla men som riskerar att hamna på butikens baksida.

Ett något större problem är dock formgivningen av själva butiken: Apple har visat upp en skissbild på en silverfärgad kub i stål med helglasad fasad vid ingången och den karaktäristiska Appleloggan i vitt – ett utförande som kan komma att anses som alldeles för modernt för Union Square.

Detaljplanen för området stadgar nämligen att nya byggnader ska utformas på ett sådant sätt att de smälter väl ihop med den äldre arkitekturen för Union Square, och nu ifrågasätts om Apple överhuvudtaget kan få bygglov för en sådan konstruktion. Bland annat kritiseras att byggnaden helt saknar fönster på ena kortsidan som vetter ut mot gatan.

Någon tidsplan för bygget har inte presenterats, men källor på San Franciscos stadskontor har uttalat sig att projektet ”lär dra ut på tiden”. Här finns en preliminär projektbeskrivning.

Skriven av Simon Grabiec

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.