Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft uppdaterar Onenote för IOS

Anteckningsappen Onenote från Microsoft får en större uppdatering för Iphone och Ipad. Bland annat finns det fler redigeringsmöjligheter och anteckningar ser likadana oavsett vilken enhet som används för att öppna dem.

I ett blogginlägg skriver Microsoft om den nya versionen av #Onenote för Iphone, Ipad och Ipod Touch. Den senaste versionen erbjuder fler redigeringsmöjligheter och alla filer och formatteringar ser likadana ut på alla enheter. Text, grafer, tabeller, linjer och mycket mer kommer se ut på samma sätt i IOS, Android eller surfplatta med Windows.

Med Onenote i surfplattor med Windows går det att rita på sina anteckningar och också det som ritas sparas nu och kan ses även i andra enheter som exempelvis Iphone. Filer och anteckningar kan synkroniseras med Office 365 och Sharepoint, eller med andra Office-användare. Onenote tillåter nu också att flera användare redigerar samma anteckning samtidigt, precis som exempelvis Google Drive gör.

Appen för Ipad har nu fått samma ribbon-gränssnitt som finns i Microsoft Office på andra enheter. Det går att ändra exempelvis typsnitt, färg, storlek och stil. Det går att lägga in och ändra grafer och tabeller. Appen för Iphone har uppdaterats med stöd för Retina-skärmen.

Onenote är nu gratis. Förut kunde användare bara skapa 500 anteckningar innan de behövde betala, men nu är antalet obegränsat.

Namn
Microsoft OneNote för Iphone
Plattform
IOS
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
2.0
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone, Ipod Touch och Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Namn
Microsoft OneNote för Ipad
Plattform
IOS
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
2.0
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare.
Språk
Svenska, engelska med flera
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.