Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

passa på

Auktionsfirman Christies säljer flera antika Apple-datorer

Den amerikanska auktionsfirman Christies har en fungerande Apple I och flera andra antika Macar ute till auktion. Bud tas emot på nätet under några timmar till.

De första Apple-datorerna tillverkades i Steve Jobs föräldrars garage 1976. Av de omkring 200 tillverkade Apple I finns bara ett fåtal kvar i fungerande skick. En av dem är till salu i en auktion hos Christies i New York, USA.

Dator såldes ursprungligen för 666,66 dollar, vilket motsvarar ungefär 18 000 kronor i dagens värde. Auktionsfirman tror att modellen som inkluderar manualen, en utskrift av datorns kretsschema och ett signerat fotografi av Steve Jobs och Steve Wozniak kan säljas för uppåt 500 000 dollar, omkring 3,4 miljoner kronor. En annan Apple I med andra tillbehör såldes i maj genom auktionsfirman Team Breker i Tyskland för rekordhöga 4,5 miljoner kronor.

Förutom Apple I säljer Christies nio andra Apple-reliker från två privata samlingar i USA. En prototyp av Macintosh SE med genomskinligt chassi startar på 5 000 dollar. Den användes troligen för att testa luftflödet inne i maskinen eftersom Macintosh SE var den första med en intern fläkt. En ovanlig Lisa med två stycken 5,25-tums diskettstationer är också med till utropspriset 20 000 dollar.

Christies tar emot bud via sin webbplats och IOS-app. Auktionerna stänger under dagen så sugna köpare har bråttom.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.