Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intressant koncept

Kom ett steg närmare det papperslösa livet med Inbox

Det där papperslösa samhället förblir en dröm för många, men industridesignern Christoph Ptok och designbyrån Entwurfreich har tagit fram konceptet Inbox som en möjlig hjälp på vägen.

I takt med att allt mer i våra liv digitaliseras skulle man kunna tro att pappershögarna minskar. Det finns flera tjänster som vill digitalisera post och scanner-tillverkare som vill sälja små smidiga produkter för att hjälpa människor att scanna in de papper som trots allt landar i fysisk form på dörrmattan. Inbox är än så länge bara ett koncept, men ett himla trevligt sådant.

Bild: Entwurfreich

Industridesignern Christoph Ptok och designbyrån Entwurfreich står bakom konceptet och skriver att Tyskland under 2004 använde omkring 800 000 ton papper för administrativa syften. Det blir ett 16 000 kilometer högt torn om allt skulle staplas.

Inbox är en liten scanner som sitter ovanpå en låda som när den är full används för att förvara det som scannats in. Allt sys ihop med hjälp av en app för att hantera de inscannade dokumenten. Den kan automatiskt filtrera dokuemnten för att göra det lätt att hitta och använda det man söker.

Dokument i olika storlekar kan lätt scannas in utan att användaren behöver en dator och måste fundera på olika inställningar. Under scannern finns en utbytbar låda som fungerar som förvaring. Alla inscannade dokument blir sökbara.

Om det finns några planer på att ta det här vidare från konceptstadiet är ännu oklart, men Christoph Ptok lovar i en kommentar till videon ovan att säga till om Inbox dyker upp på exempelvis Kickstarter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.