Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pinkod ett minne blott?

Ny betaversion av IOS 7 skvallrar om fingeravtrycksläsare i nästa Iphone

En inte så liten ledtråd i den senaste betaversionen av Ios 7 tyder på att nästa Iphone utrustas med kombinerad hemknapp och fingeravtryckläsare.

Pinkoder och lösenordspussel ska hålla obehöriga borta från mobiltelefonen, men är även ett gissel för användaren, som gång på gång tvingas mata in dessa för att låsa upp telefonen. En tänkbar lösning är olika former av #biometri, exempelvis ögonskanning och fingeravtryckläsning. Nu ser det ut som att Apple bygger in det sistnämnda i nästa generation Iphone.

Inuti nya #IOS 7 beta 4 döljs mappen BiometricKitUI, vars beskrivning skvallrar om en kombinerad hemknapp och fingeravtrycksläsare. Enligt 9to5mac är det huvudsakliga syftet att användaren ska kunna svepa tummen över hemknappen för att låsa upp telefonen och därmed byta ut den traditionella pinkoden mot biometri.

Det finns dock gott om andra tänkbara användningsområden. Exempelvis skulle det vara möjligt att känna av olika användare, ersätta lösenord och signera elektroniska betalningar med hjälp av fingeravtryck. Ryktena om en smart klocka från Apple har dessutom ofta inbegripit olika typer av biometriska funktioner.

I vanlig ordning är det dock inte känt när Apple kan tänkas lansera en ny Iphone, som i folkmun kallas Iphone 5S. Mycket talar dock för en lansering framåt höstkanten, möjligtvis i september månad.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.