Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdatera eller inte?

Intresset för IOS 7 är stort bland utvecklare

Att uppdatera en app för IOS 7 innebär mycket mer arbete än tidigare. Utvecklaren Craig Hockenberry frågade andra utvecklare hur de resonerar i en mindre undersökning med intressanta resultat.

Utvecklaren Craig Hockenberry arbetar just nu med att uppdatera appen Twitterific för IOS 7. Precis som väntat innebär det en hel del mer arbete än tidigare då Apple gör om mycket till den kommande versionen av sitt mobila operativsystem.

Hockenberry blev nyfiken och bestämde sig för att fråga andra utvecklare om de tänker uppdatera sina appar och om de tänker stöda även äldre versioner av IOS. Han la till en enkel programmeringsfråga som utvecklare som aktivt arbetar på en uppdatering borde kunna besvara som ett filter.

Det tog ungefär 24 timmar att samla in svar från 575 utvecklare. Hela 95 procent, eller 545 stycken svarade att de arbetar på en uppdatering för IOS 7.

Lite mer än hälften svarade att deras app kommer kräva #IOS 7 för att fungera. 284 utvecklare av de 545 som arbetar på en uppdatering svarade att de inte kommer stöda äldre versioner.

Craig Hockenberry summerar att det här är goda nyheter för konsumenter. Det är troligt att favoritapparna kommer att fungera med den kommande versionen av IOS, men ägare av äldre IOS-enheter bör kanske fundera på att uppgradera.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.