Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny smart klocka

Samsung skyddar namnet Galaxy Gear

Den sydkoreanska teknikjätten Samsung har ansökt om vaurmärkesskydd för namnet Samsung Galaxy Gear som enligt beskrivningen är en bärbar elektronisk enhet i form av ett armbandsur.

Smarta klockor verkar bli nästa stora grej då i stort sett alla större elektronikföretag sägs jobba med en egen variant. Apple ryktas arbeta på #Iwatch, Sony arbetar på Smartwatch 2 och Kickstarter-projektet Pebble har nyligen kommit ut till försäljning.

Samsung har redan tidigare släppt liknande produkter, 2009 kom deras klocktelefon S9110 som syns på bilden ovan. Tidigare i år sa eletronikjätten till nyhetsbyrån Bloomberg att de vill lansera en ny smart klocka före Apples Iwatch och verkar nu vara ett steg närmare målet.

Företaget har lämnat in en ansökan om varumärkesskydd för Samsung Galaxy Gear. I beskrivningen av produkten står:

"Bärbar elektronisk enhet i form av ett armbandsur, handledsband eller armband med tillgång till internet och som kan sända och ta emot telefonsamtal, e-post och meddelanden; bärbar elektronisk handhållen enhet i form av ett armbandsur, handledsband eller armband för trådlösa kvitton, lagring och/eller överföring av data och meddelanden och för att hålla ordning på och hantera personlig information."

Slashgear kunde tidigare i år visa upp skärmdumpar från Samsung #Galaxy Altius som skulle kunna tänkas höra till en smart klocka från Sydkorea om de stämmer.

Av skärmdumparna kan man utläsa att Galaxy Altius verkar ha en egen uppkoppling till mobilnätet då SKT, en sydkoreansk mobiloperatör, syns uppe i ena hörnet. Enheten verkar ha en LCD-skärm och 235 megabyte internlagring, vilket tyder på att den ska användas tillsammans med exempelvis en smart telefon hellre än som en ensam enhet. Det finns också en musikspelare, en klocka och möjligheten att läsa sin e-post.

Enligt rykten kan Samsung #Galaxy Gear vara redo för lansering redan i september i år under teknikmässan #IFA i Berlin. Senaste ryktena om Apples Iwatch tyder på att en lansering kan dröja till nästa år.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.