Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook hos Obama för att prata om statlig övervakning

President Obama sägs ha träffat Apples vd Tim Cook och andra teknikchefer i inofficiellt möte för att diskutera statlig övervakning i relation till integritetsfrågor efter kritikstormen kring övervakningsprogrammet PRISM.

Dokument kring det amerikanska underrättelseprogrammet #PRISM läckte till media i början av juni i år. Underrättelsetjänsten #NSA samlar enligt uppgifterna in information från flera av de stora amerikanska internetföretagen, däribland Apple, Facebook och Google.

Uppgifterna fick företagen i fråga att gå ut med öppna brev och senare gjorde de en gemensam förfrågan för att få göra uppgifterna de delar med sig av till NSA offentliga. Avslöjandet har rört upp en storm av kritik och USA:s president Barack Obama engagerar sig i frågan och har lovat en offentlig debatt.

Under torsdagen bjöd presidenten in chefer från teknikföretag och ledare för civilrättsliga organisationer för att diskutera statlig övervakning, rapporterar Politico. Apples vd Tim Cook var med, liksom vd:n för AT&T, Randall Stephenson och Googles Vint Serf bland andra.

Obama har haft liknande möten tidigare under veckan med höga administrativa chefer, lobbyister från teknikindustrin och profiler som värnar om personlig integritet. Diskussionerna ska enligt källor till Politico ha handlat om kritiken kring NSA:s nationella säkerhetsarbete och kommersiella integritetsfrågor som exempelvis spårning av individer på nätet. Både Vita huset och de inbjudna personerna håller tyst om detaljerna från de inofficiella mötena som hölls bakom stängda dörrar.

En person från den administrativa personalen sa till Politico inför ett av mötena att de hålls med "experter och andra berörda parter som svar på presidentens direktiv om att ha en nationell dialog om hur man bäst skyddar integriteteten i digital tidsålder, inklusive hur man respekterar integriteten samtidigt som man värnar om nationell säkerhet."

Det här är inte första gången Tim Cook möter presidenten. Han har varit en särskild gäst vid några av Obamas tal till nationen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.