Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Utbytesprogram

Apple byter ut grafikkort i vissa Imac från 2011

Apple startar ett utbytesprogram av grafikkort för vissa Imac-modeller från mitten av 2011. Det är grafikkort från AMD som i en del fall orsakar grafikproblem.

I ett meddelande till anställda inom support säger Apple att vissa konfigurationer av Imac från mitten av 2011 har grafikproblem och att grafikkorten från AMD byts ut gratis i upp till tre år efter köpet, rapporterar 9to5mac.

Det är en del Imac med Sandy Bridge-processor och Thunderbolt som kan ha problem med grafikkortet AMD Radeon HD 6970M. Datorerna såldes mellan maj 2011 och oktober 2012 då Apple släppte en tunnare modell med annan hårdvara.

"Apple konstaterar att vissa AMD Radeon HD 6970M grafikkort som används i 27-tums Imac med 3,1 GHz quad-core Intel Core i5 eller 3,4 GHz quad-core Intel Core i7 processorer kan sluta fungera med resultatet att datorns skärm verkar förvrängd, visar vita eller blå vertikala linjer eller blir svart. Imac-datorer med grafikkort som påverkas såldes mellan maj 2011 och oktober 2012."

Enligt 9to5mac har problemen dokumenterats via Apples supportsidor under åren. Det finns bland annat den här videon från Youtube som visar hur problemen kan se ut.

För att datorer ska kunna ta del av det nya utbytesprogrammet måste de förutom att uppvisa felen ha vissa serienummer. De fyra sista tecknen måste vara någon av följande:

  • DHJQ, DHJW, DL8Q, DNGH, DNJ9, DMW8, DPM1, DPM2, DPNV, DRVP, DY6F, F610

Imac-datorer från rätt tidsperiod med något av ovanstående serienummer som uppvisar grafikproblem kan få kortet utbytt i upp till tre år efter inköpsdatumet. Dessutom kan ägare till påverkade Imac som redan betalat för att byta sina grafikkort ha rätt till en återbetalning.

Utbytesprogrammet syns inte bland Apples andra pågående på support-sidorna än, men där listas programmet från förra året som gäller hårddiskar i vissa Imac sålda mellan 2009 och 2011.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.