Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Manual avslöjar funktioner hos Sonys kommande trådlösa kameralinser

Sony släpper kameralinser som via Bluetooth använder Iphone-skärmen som sökare. Nu kommer detaljer om funktionerna från en manual som läckt ut före lanseringen.

Sony arbetar på en serie trådlösa kameralinser som sätts fast på smarta telefoner och utnyttjar deras skärm som sökare. Linserna innehåller allt som behövs för att ta ett fotografi, som exempelvis sensor, plats för SD-kort och processor. Det här ser ut att kunna vara ett spännande alternativ till kompaktkameror.

Nu har delar av en manual läckt via Sony Alpha Rumors och det verkar som att det kommer två modeller, en bättre modell som heter DSC-QX100 och en enklare modell vid namn DSC-QX10. De två linserna har samma funktioner men olika kvalitet på linsen, skriver Apple Insider.

Den bättre modellen har samma inre komponenter som Sony-kameran RX100MII, en 20,2 megapixel sensor och Carl Zeiss-optik med bländaröppning f/1.8. Enligt manualen har DSC-QX100 en ring för att ställa in fokus och väger 179 gram.

DSC-QX10 i sin tur har en 18 megapixel sensor och lins med bländaröppning mellan f/3.3-5.9, samma finns i Sonys kamera WX150. Modellen kommer att väga 105 gram.

Gemensamma funktioner för båda modellerna är mikrofon, display för batteristatus och att SD-kort saknas. Det finns fästen för rem och stativ och reglage för zoom och slutare samt en multifunktionskontakt.

Några priser är inte kända än, men modellerna väntas lanseras vid ett event den 4 september. Sony kommer troligen stöda enheter med IOS eller Android.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.