Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inbytesprogram för Iphone på gång

I september planerar Apple att starta ett inbytesprogram för Iphone i sina butiker. Kunder som äger äldre versioner av telefonen ska kunna byta in den mot en nyare till ett lägre pris.

Apples vd Tim Cook vill öka försäljningen av Iphone i företagets egna butiker. Han har tidigare sagt till anställda att omkring 80 procent av antalet sålda Iphone säljs via andra kanaler. En del i planen för att öka försäljningen sägs vara att starta ett inbytesprogram där äldre Iphone-modeller kan bytas in mot en ny till ett billigare pris.

Bland andra amerikanska mobiloperatörer som Verizon och AT&T har haft inbytesprogram sedan flera månader tillbaka. Under den senaste kvartalsrapporten sa Tim Cook att han inte var emot en sådan strategi. "Jag ser kanaler göra det och jag gillar miljöaspekten av det, och den delen är verkligen uppmuntrande för mig."

Nu säger källor till 9to5mac att Apple är redo att starta ett eget program under september. Kunder ska kunna byta in tidigare modeller av Iphone, som exempelvis Iphone 4S, genom att ta med den till en Apple-butik och få köpa en ny modell, som exempelvis Iphone 5, till ett lägre pris. Om inbytesprogrammet kommer att fungera även utanför USA är okänt.

En av fördelarna med inbytesprogrammet ur Apples synvinkel är att Iphone-ägare blir exponerande för hela Apples ekosystem i butikerna. Under besöket syns alla de senaste modellerna av Ipad och datorerna.

De enheter som kunder byter in kommer troligen att renoveras och senare säljas igen. Apple säljer redan andra typer av renoverade enheter i USA.

Inbytesprogrammet är bara en del av Tim Cooks planer för att öka försäljningen av Iphone. Apples app för de egna butikerna har börjat ge bort gratis innehåll i form av appar eller böcker och företaget har förbättrat sin support. Deras årliga "Back to School"-kampanj riktad till studenter har förbättrats med presentkort till App Store.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.