Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdatering stoppar Plex på Apple TV, ny lösning redan ute

Tisdagens tillägg av nya appar på Apple TV innebar också att lösningen Plexconnect, för att visa Plex på Apple TV i appen Trailrar, slutade fungera. Driftiga medlemmar på Plex forum har dock hittat en ny lösning redan.

I maj i år upptäckte användare av mediacenterlösningen #Plex att det gick att "kidnappa" appen Trailrar i Apple TV och istället använda den för Plex. Lösningen kallades Plexconnect och fungerade helt utan jailbreak eller någon annan typ av hack av Apple TV:n. 99mac skrev en guide om detta som fick många kommentarer, intresset för att få Plex på Apple TV var stort.

Snabbspola fram till tisdagens nyhet om att Apple fyllt på Apple TV med fler appar. Tekniskt sett kom det ingen uppdatering av den fasta mjukvaran i Apple TV utan bara en "mjuk uppdatering" där Apple i tysthet lägger till och/eller tar bort appar. Apple har gjort så vid flera tillfällen, som när Apple lade till en app för att se direktsändningar från deras egna Keynote-presentationer.

En konsekvens av denna uppdatering var också en liten, men betydelsefull ändring av Trailrar-appen. Apple ändrade så att appen använder protokollet https istället för http för åtkomst till internet, det vill säga en krypterad anslutning. Denna ändring gjorde att Plexconnect slutade fungera. Macrumors rapporterade om detta och skrev att det var troligen omöjligt att för utvecklare att komma runt ändringen:

"Men nu har Apple stängt kryphålet. Tidigare använde Trailrar-appen vanliga http-förfrågningar och PlexConnect-appen avlyssnade förfrågningarna. Nu använder Trailrar-appen https och det är sannolikt omöjligt för Plex programmerare att avlyssna de förfrågningarna."

Det visade sig bara vara omöjligt i några timmar innan några företagsamma Plex-användare hittade ett nytt sätt att visa Plex på Apple TV. Den nya lösningen är lite mera komplicerad än den förra och kräver användning av Mac-programmet Apple Configurator (som finns gratis i Mac App Store) och en Micro USB-kabel.

Lösningen går i korthet ut på att ett självsignerat certifikat skapas och installeras som en profil på Apple TV:n med hjälp av Apple Configurator och Micro USB-kabel. Utöver det krävs också en modifierad version av Plexconnect som lyssnar på port 443 också (tills dess att Plexconnect uppdateras med detta stöd).

99mac har inte testat denna nya lösning ännu, men flera andra kommentarer påstår att fungerar, enda nackdelen verkar vara att Plexconnect är betydligt långsammare än tidigare av någon anledning. Medlemmen orthogonal på Plex forum skrev ihop en utförlig guide för den som vill testa lösningen redan nu.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.