Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guldiphone förvånar

Färg inget nytt för Apple

Ryktena om färgglada Iphone-modeller har fått en del att höja på ögonbrynen och säga att det inte är likt Apple. En sammanställning av Linus Edwards på Vintagezen visar att färger kommit och gått i vågor genom åren.

Apple hade precis som de andra datorföretagen under 70- och 80-talet produkter som rörde sig i en beigefärgskala, men bröt förvisso av det med sin regnbågsfärgade logotyp. Genom åren har de däremot släppt färgglada produkter som exempelvis Imac och Ipod Nano. Linus Edwards på sajten Vintagezen har gjort en bra sammanställning över Apples färgval sedan starten 1976.

Ryktena om en Iphone i guld har fått väldigt blandad kritik, bland annat här i kommentarstrådarna på 99mac. Edwards sammanställning visar att det inte är första gången Apple använder färgen. De gjorde ett guldchassi till Apple IIe för att fira att en miljon enheter producerats och Ipod Nano har kommit i olika varianter av gul, orange och guld.

Under det senaste decenniet har Apple använt svart, vitt och silver till nästan alla produkter utom Ipod-familjen. Edwards funderar på om de nya Iphone-modellerna kan vara ett tecken på att Apple är på väg in i en ny färgfas likt den under det sena 90-talet och skriver:

"Jag undrar om de nya färgerna på Iphone, tillsammans med det mer färgglada IOS 7, är ett tecken på att Apple är på väg in i en ny färgfas, liknande den under det sena 90-talet. [...] Kanske förstår Apple att en ny modevåg vill ha ljusa färger igen, framdriven av yngre generationer. Det monokromatiska utseendet Apple hållit fast vid i över ett decennium kanske har blivit tråkigt att Apple måste bli mer färgglatt för att fortsätta att vara relevanta."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.