Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft köper Nokia

Microsoft köper telefondivisionen av Nokia och därmed blir en affär det länge ryktas om verklighet. Stephen Elop, vd för Nokia går i samband med affären vidare till ett chefsjobb på Microsoft.

I februari 2011 bytte Nokia ut Symbian och Meego mot operativsystemet Microsoft #Windows Phone. Rykten började cirkulera om att Microsoft skulle köpa Nokia och det är precis vad som händer nu. I ett pressmeddelande berättar Microsoft att de köper Nokias avdelning för enheter och tjänster för 3,79 miljarder euro.

Affären gäller i praktiken Nokias telefondivision och framtida surfplattor. Microsoft tar över varumärkena Lumia och Asha, men Nokias varumärke ingår inte i affären. Framtida telefoner kommer därför heta Microsoft Lumia eller Microsoft Asha följ av en sifferkombination enligt Nokias nuvarande namnschema.

Dessutom skriver Microsoft på ett licensavtal för 1,65 miljarder euro som omfattar samtliga patent och karttjänster från #Nokia. Det är inte den största affären Microsoft gjort på senare år. I maj 2010 köpte företaget Skype för 8,5 miljarder dollar, drygt 56 miljarder kronor.

Nokia som bolag försvinner inte och kommer i framtiden att fokusera på tre områden: nätverksinfrastruktur, kartor och platsbaserade tjänster samt utveckling och licensiering av nya tekniker.

Stephen Elop, vd för Nokia avgår i samband med affären och tar ett jobb på Microsoft som chef över divisionen för enheter (eng: devices). Han har jobbat på Microsoft tidigare och är en av personerna som pekas ut som möjlig efterträdare till Microsofts vd-post när Steve Ballmer avgår.

Nokias styrelseordförande Risto Siilasmaa tar över vd-posten på Nokia temporärt medan företaget söker efter en ersättare. Affären förväntas bli klar under första kvartalet 2014. Den ska först godkännas av myndigheter och Nokias aktieägare.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.