Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Gaijin Games släpper Bit. Trip Runner 2 för IOS i vinter

Bit. Trip Runner från Gaijin Games kom först till Nintendo Wii och blev snabbt en succé bland kritiker och spelare. Vid en spelmässa i Seattle USA, berättar spelstudion om uppföljaren som kommer till IOS i vinter.

Bit. Trip Runner lanserades 2010 som nummer fyra i serien från Bit. Trip från Gaijin Games. Det är ett 2D-plattform spel centrerat runt karaktären Commander Video som springer, hoppar och glider förbi hinder. En av de utmärkade grejerna med spelet är att musiken i början är väldigt enkel, men blir efter hand mer och mer komplex. Springer Commander Video in i ett hinder får man börja om banan. Bit. Trip Runner distribuerades via Aksys Games för Nintendo Wii till att börja med, men finns nu också i exempelvis Mac App Store (se faktarutan nedan).

Uppföljaren heter Bit. Trip Runner 2: Future Legend of Rythm Alien och släpptes för Playstation, Xbox, Wii U och Steam i början av 2013. Spelet är det första från spelstudion i HD-grafik. På en spelmässa i Seattle, USA berättade Gaijin Games för Cult of Mac att spelet kommer till IOS i vinter. Till skillnad från konsolversionerna kommer designstudion själva att sälja spelet i App Store.

IOS-versionen ska bestå av samma fem världar som konsol- eller datorversionen, men görs om för att bättre passa med touchgränssnittet. Danny Johnson, chefsdesigner för IOS-versionen berättar för Cult of Mac att han går igenom varje nivå och anpassar för touchkontoller. "Touchskärmar är inte så responsiva som knappar så vi behöver gå tillbaka och tänka om hela spelet, nivå för nivå, för att få det att fungera för IOS."

Spelet för Mac kostar 13,99 euro på Steam, men i vinter kommer det alltså till App Store för både Iphone och Ipad.

Namn
BIT.TRIP RUNNER
Plattform
OS X
Utvecklare
Gaijin Games, Inc.
Version
1.1
Pris
75,00 kronor
Krav
OS X 10.6.6 eller senare
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.