Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bjuder in till event 10 september

Flera medier rapporterar nu att de har fått inbjudningar till Apples högkvarter i Cupertino, USA den 10 september. "This should brighten everyone's day" är budskapet denna gång.

Det blev som så många trodde, under tisdagen skickade Apple ut inbjudningar till utvalda personer till ett event den 10 september. Platsen är företagets högkvarter i Cupertino, USA.

Inbjudan ger som vanligt inte mycket att gå på, det finns flera färgglada prickar tillsammans med textraden "This should brighten everyone's day". Inbjudan för dels tankarna till Game Center-ikonen i #IOS 7, men kan också vara en referens till den kommande #Iphone 5C som sägs få en baksida i färgad plast.

Eventet börjar 10.00 lokal tid i USA, vilket blir 19.00 svensk tid. De senaste eventen har gått att följa live via Apples hemsida och i Apple TV, men det är oklart om så kommer att ske den här gången, först samma dag lär det visa sig i så fall.

Senaste ryktena

Ryktena inför eventet har entydigt pekat på att detta kommer att handla om nya modeller av Iphone samt lanseringen av IOS 7. Apple väntas lansera #Iphone 5S som i stort sett ser ut som dagens Iphone 5, men med den skillnaden att en ny färg, champagne eller guld, tillkommer. Snabbare processor, bättre kamera med dubbla lysdioder för blixt och en fingertrycksavläsare i hemknappen är andra rykten. Eventuellt även en modell i 128 gigabyte.

Traditionellt sett har Apple lanserat en ny modell och behållet de tidigare modellerna från två år tillbaka som billigare alternativ. I år väntas dock en helt ny annan modell lanseras, Iphone 5C, med en baksida av plast i flertalet olika färger och ett pris något lägre än toppmodellen. I övrigt väntas Iphone 5C ligga i samma prestandaklass som dagens Iphone 5.

Video som visar påstådda baksidor från Iphone 5S och Iphone 5C.

Ryktena kring huruvida Apple väljer att ha kvar Iphone 5 och/eller Iphone 4S som instegsmodell har svängt fram och tillbaka. Det senaste ryktena har sagt att Iphone 4S blir kvar medan Iphone 5 försvinner. Det innebär dock att Apple fortsätter ha en modell i sitt sortiment med den gamla 30-pinnarskontakten.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.