Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Apple testar Iphone-skärmar upp till 6-tum"

Nästa vecka förväntas Apple presentera två nya Iphone-modeller med 4-tumsskärmar, men enligt Wall Street Journal testar företaget skärmar upp till 6-tum för framtiden.

När Apple lanserade Iphone 5 förra året var en av nyheterna den lite större skärmen på 4-tum. Kritikerna sa att det inte var tillräckligt stort och att det tillsammans med priset är vad som har fått Apple att tappa mot konkurrenterna.

Upp till nu har Apple lanserat en ny Iphone varje år och uppdaterat designen vartannat år. I år blir det annorlunda, på tisdag nästa vecka förväntas Apple att lansera två nya modeller. Skärmstorleken förväntas att stanna på 4-tum, men det ryktas om en modell med lägre pris för mellansegementet.

Företaget har inte helt avfärdat större skärmstorlekar, enligt Wall Street Journal. Apple ska enligt källor testa skärmstorlekar mellan 4,8-tum och upp till 6-tum för framtida Iphone-modeller.

Samsung är störst på mobilmarknaden och har blivit det genom att satsa på ett stort antal modeller med olika priser och skärmstorlekar. Modeller med just stora skärmar hör till en kategori på engelska som populärt kallas för "phablets" eftersom det är ett mellanting mellan telefon och surfplatta.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.