Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tre års garanti - bra men dyrt tillval

Alla Appledatorer levereras med ett års garanti som standard. Svensk konsumentköplag förlänger den till två år när köpet gjorts som privatperson. Apple erbjuder en AppleCare garantiförlängning till 36 månader men det är inte gratis.

Tre års garanti är bra att ha om datorn går sönder, reparationskostnaderna kan bli riktigt höga om fel komponent går sönder. För en bärbar dator är nog riskerna betydligt högre eftersom den hanteras på ett helt annat sätt, priserna för en förlängd garanti återspeglar detta. Du får även 36 månaders telefonsupport men frågan är hur många som behöver den när 99mac finns (flera i det svenska supportgänget på Irland använder 99mac dagligen).

Vi har sammanställt priserna för olika modeller nedan sorterat efter datormodell. Procenttalet visar hur stor del av datorns pris som garantikostnaden utgör, räknat på billigaste modellen av varje datormodell.

AppleCare priser
iPod - 795kr - 31%
Mac mini - 1795kr - 38%
iMac - 2095kr - 17%
eMac - 2095kr - 28%
iBook - 2995kr - 32%
PowerMac - 2995kr - 22%
Powerbook - 4195kr - 29%

För den som köper en Mac mini skulle vi nog rekommendera att istället köpa två datorer när garantikostnaden motsvarar 38% av priset.

Apple Care Pro
Det finns även möjlighet att använda APSL - AppleCare Professional SupportLine som ger dig prioritet före andra till seniortekniker och kortare svarstider måndag till fredag 08.00 till 18.00, lördagar 10.00 - 18.00 samt söndagar 10.00 - 16.00.

Priset är endast 1.849kr per samtal eller 16.995kr per år för obegränsat antal samtal.

Denna supporlinje vänder sig främst till den som använder Mac OS X Server, AppleShare IP, Final Cut Pro, DVD Studio Pro, Quicktime Pro etc.
<a href=http://www.apple.com/se/support/products/pro_supportline/faq.html>Läs mer om APSL här</a>

Kommentera & diskutera
Har du valt AppleCare för din dator, varför eller varför inte? Skulle du vara intresserad av en 36 månaders garanti utan telefonsupport för ett betydligt lägre pris? Kanske flera olika typer av garanti så att den som behöver kan få på-platsen-utbyte dagen efter precis som HP, Dell och andra tillverkare erbjuder.

Låt oss diskutera garantins påverkan av andrahansvärdet också - skulle du betala mer för en dator som fortfarande har garanti efter ett par år? Hur mycket mer?

Svara gärna på vår omröstning också!

<a href=http://tracker.tradedoubler.com/click?p=11612&a=294802&epi=99macforum&url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore?family=AppleCare>Läs mer om AppleCare på AppleStore</a>

Svensk information finns på AppleCare.se:
AppleCare - 36 månader förlängd garanti för din Mac till bästa pris

Kommentarer
53 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.