Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Time-shift av ljud

Lyssna på ljud i efterhand med Intermission

Med nya Intermission från Rogue Amoeba går det att pausa allt ljud i Macen och fortsätta lyssna senare. Det går även att spola tillbaka och lyssna i efterhand från en buffert på upp till tre timmar och till och med, med hjälp av andra program, spela in redan avslutade samtal i Skype.

Rogue Amoeba är Mac-utvecklarna som specialiserat sig på ljudprogram av olika slag. I sin portfolio har de bland annat Airfoil för att sända ljud till AirPlay-enheter, Audio Hijack Pro för att spela in ljud från andra program och Fission för att smidigt redigera ljudfiler som mp3 och acc utan kvalitétsförlust. Nu har det skapat ett helt nytt program som tillför ytterligare en ljudfunktion till Mac: möjligheten att spola tillbaka och lyssna på vilket ljud som helst samt att pausa ljudet och återuppta lyssnandet senare.

Programmet heter Intermission och buffrar allt ljud som kommer ut ur Macen upp till tre timmar tillbaka. Rogue Amoeba ger som exempel möjligheten att pausa ljud, även liveströmmande ljud, för att ta ett telefonsamtal eller liknande. Ett annat exempel är att pausa ljud från strömmande tjänster som Spotify och Itunes Radio som innehåller reklamavbrott och spola förbi dessa avbrott senare.

Med hjälp av deras fria program Linein går det även att buffra ljudet från mikrofonen och i kombination med Audio Hijack Pro går det att använda för att i efterhand spela in ett redan avslutat samtal över till exempel Skype (mer om det här).

Intermission säljs just nu till introduktionspris på 15 dollar (cirka 100 kronor) och finns att köpa från företagets hemsida.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.