Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

App Store erbjuder nu också äldre appar

En Redditanvändare tipsar om att Apple nu erbjuder användare med äldre versioner av IOS att ladda ned bakåtkompatibla appar.

Det är bara en dag kvar till Apple lanserar IOS 7 i en skarp version till allmänheten. Men det kommer också nyheter för användare av äldre versioner av IOS. Apple börjar nu tillåta enheter som kör äldre versioner av IOS att ladda ned bakåtkompatibla appar. Det här är mycket intressant eftersom det ger användare som inte uppdaterat sin Ipad, Iphone eller Ipod Touch tillgång till många fler appar.

Användare som kör exempelvis IOS 5 kan nu ladda ned en app som stöder den versionen av IOS, även om den senaste versionen är redo för IOS 7. Den nya funktionen upptäcktes av en användare med andra generationens Ipod Touch som skriver om det på Reddit.

I juni i år berättade Apple att de sålt över 600 miljoner IOS-enheter av vilka hela 90 procent kör den senaste versionen av IOS. Användarna är duktiga på att uppgradera operativsystemet. I september 2012 berättade Apple att över 100 miljoner enheter uppdaterade till IOS 6 inom en vecka efter lanseringen. I slutet av oktober samma år hade den siffran ökat till 200 miljoner enheter.

Spotify är ett exempel på företag som trots de imponerande sifforna från Apple tillhandahåller en äldre version av sin app. De erbjuder en IOS 4-app utöver den nyare. Med Apples nya funktion i App store kan fler utvecklare enkelt stöda äldre enheter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.