Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chrome för IOS reducerar datatrafik för inbjudna användare

Google ger inbjudna användare av senaste Chrome för IOS möjligheten att aktivera en funktion som komprimerar datatrafik med upp till hälften.

Google började i mars i år att bjuda in Android-användare med den senaste versionen av Chrome att testa en funktion som komprimerar datatrafik med upp till hälften. Nu börjar sökjätten bjuda in också IOS-användare att testa funktionen.

För att lyckas minska datatrafiken så mycket tar webbläsaren bort allt onödigt som inte behövs för att visa webbsidan, skriver Google i ett blogginlägg. Användaren får samma upplevelse, men med upp till 50 procent mindre datatrafik. Det här är samma upplägg som finns i webbläsaren Opera Mini som släpptes till IOS för första gången i april 2010.

Enligt Google består en genomsnittlig webbsida till 60 procent av bilder. Bilderna komprimeras och kodas om till formatet Webp och onödiga blanktecken, kommentarer och annan metadata tas bort ur koden.

Det här är bra för alla som surfar mycket via 3G eller 4G/LTE. Eftersom funktionen sparar bandbredd kan det innebära snabbare laddningstider även om användaren inte har full täckning. Många abonnemang i Sverige begränsar dessutom datatrafiken för användarna och sänker hastigheten efter en viss mängd. Här borde Chromes nya funktion innebära att det tar längre tid att slå i taket, medan det utomlands kan spara användarna hel del pengar då det är vanligt att fortfarande betala extra för datatrafik.

Precis som med Chrome för Android är bara ett mindre antal IOS-användare är inbjudna så här långt, men antalet kommer troligtvis att öka under de kommande veckorna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.