Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android säkrare än Iphone enligt Googles Eric Schmidt

Googles styrelseordförande Eric Schmidt sa under en frågestund nyligen att Android är säkrare än Iphone, men ville inte utveckla svaret ytterligare vilket fick publiken att börja småskratta.

Bild: Flickr, Eric Schmidt

Googles styrelseordförande och tidigare vd Eric Schmidt har genom åren sagt många uppseendeväckande saker och nu verkar han vara i farten igen när han nyligen deklarerade Android som en säkrare plattform än Apples IOS, rapporterar Zdnet.

Schmidt satt tidigare med i Apples styrelse, men lämnade sitt uppdrag 2009 på grund av den ökande konkurrensen mellan Google och Apple. Nyligen deltog han på Gartner Symposium/Itxpo och svarade på frågor. En analytiker påpekade att om man skulle fråga runt i publiken skulle de flesta svara att #Android inte är deras primära plattform. "Om du säger Android svarar människor, vänta nu, Android är inte säkert."

Schmidt svarade snabbt: "Inte säkert? Plattformen är säkrare än Iphone." Han berättade att Android har mer än en miljard användare, att plattformen kommer finns kvar framöver och att den därför går igenom rigorösa säkerhetstester i det verkliga livet.

Frågestunden med Eric Schmidt varande under 45 minuter där kommentarerna om Iphone bara var en liten del. I slutet av sessionen återkom samtalet till ämnet och Schmidt konstaterade igen att Android är en väldigt säker plattform medan publiken enligt rapporter började småskratta.

Google har implementerat nya säkerhetsfunktioner i Android under de senaste åren, men attacker med #skadlig kod fortsätter att öka. #IOS råkar ut för en betydligt mindre andel attacker, delvis på grund av Apples strikta kontroll över App Store. Helt säkert är däremot inte IOS heller då några forskare lyckats få skadlig kod förbi Apples kontroll.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.