Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Välgörenhet

Ive designar Leica-kamera i ett enda exemplar

Nu visas ytterligare en produkt designad av Jony Ive för den kommande välgörenhetsauktionen i New York, denna gång en specialvariant av kameran Leica M.

För en månad sedan berättade 99mac om att Apples chefsdesigner Jony #Ive tillsammans med industridesignern Marc Newson har tagit fram ett antal specialdesignade produkter för Bonos välgörenhetsprojekt Product Red. Varje produkt görs bara i ett enda exemplar och kommer att säljas till högstbjudande vid en auktion i New York senare i höst.

Först ut var Apple Earpods i äkta guld, men i artikeln nämndes även att en Leica-kamera designats och nu har bilder på denna kamera släppts. Wired skriver att det tog 85 dagar och mer än 735 arbetstimmar att tillverka den speciella kameran. Mer än 550 modeller och 1 000 prototypdelar skapades och testades.

Den vanliga Leica M, kameran som Ive designat om.

Den speciella Leica-kameran är baserad på existerande Leica M som kostar nästan 60 000 kronor enbart för kamerahuset utan objektiv. Vad den omdesignade kameran kommer att gå för återstår att se. Auktionen hålls den 23 november hos Sotheby’s i New York.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.