Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mavericks kan skjuta på vila med ljussensor

Apples nya operativssystem OS X Mavericks använder den inbyggda ljussensorn i Macbook Pro och Imac för att avgöra om användaren är närvarande.

OS X har länge haft olika funktioner för att spara ström. Exempelvis genom att sätta hårddiskarna i vila, stänga av skärmen eller sätta datorn i viloläge om datorn inte aktivt används. De här funktionerna baserades fram till lanseringen av #OS X Mavericks på mus- eller tangentbords-aktivitet. Om användaren rör på muspekaren eller skriver på tangentbordet går datorn inte i vila.

Mavericks har blivit ännu lite smartare och kan också använda den inbyggda ljussensorn i Macbook Pro och Imac för att avgöra om användaren är framför datorn eller inte. Om användaren är framför datorn, men inte rör på musen eller tangentbordet skjuts viloläget upp till ett lämpligare tillfälle. Det här upptäcktes av utvecklaren bakom appen Living Earth, men han trodde först att det var Isight-kameran som användes, rapporterar The Verge.

Flera Twitter-användare kunde dock konstatera att det inte alls var kameran som stod bakom magin, utan ljussensorn som sitter till vänster om kameran och används för att justera skärmens ljusstyrka. I datorer med Mavericks tolkar ljussensorn förändringar i ljuset som rörelser och återställer tiden till viloläge därefter.

99mac testar

Vi har testexemplar av de nya modellerna av Macbook Pro på besök i testlabbet. Genom att sätta tiden innan skärmen går i vila till en minut genomförde vi ett snabbtest. När datorn står själv utan någon rörelse framför skärmen går den i vila i två steg. Först sänks ljusstyrkan och sedan stänger skärmen av sig helt. Men om en användare rör sig framför skärmen, går skärmen inte i vila. Smart utnyttjande av sensorn tycker vi.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.