Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Cupertino stad

Rymdskeppet

Apple får slutgiltigt klartecken för Campus 2

Apple har fått det sista formella klartecknet på att bygga sitt nya spektakulära högkvarter Campus 2 efter en andra omröstning i Cupertinos stadsfullmäktige. Kolla in nya campus i vårt bildgalleri.

Apple nya högkvarter var ett av de sista projekten som Steve Jobs jobbade hårt för innan hans bortgång för drygt två år sedan. Apple har alltid haft sitt högkvarter i #Cupertino, Kalifornien, men i takt med att företaget vuxit har de blivit allt mer trångbodda i sina lokaler vid 1 Infinite Loop och de har placerat delar av verksamheten i andra byggnader runt omkring Cupertino. Kring år 2006 började företaget köpa upp land inte långt från nuvarande högkvarteret och 2010 köpte de en 100 hektar stor yta som tidigare huserat kontor för Hewlett-Packard.

Bild: Cupertino stad

När Apple i juni 2011 presenterade sina planer på en spektakulär cirkelformad och rymdskeppsliknande byggnad samt stora ytor med växtlighet fick projektet stor uppmärksamhet. Därefter har det pågått en lång process för att få projektet godkänt av myndigheter och styrande i Cupertino. I mitten av oktober gav så staden sitt enhälliga godkännande efter en omröstning i stadsfullmäktige. I praktiken betydde det att allting var klart, men det formella och slutgiltiga klartecknet kom först under tisdagen då stadsfullmäktige höll sin andra omröstning i frågan.

Bild: Cupertino stad

Apple #Campus 2 som området kommer att heta kommer att ligga långt framme vad gäller miljö. En stor del av ytan som idag är byggnader och asfalt kommer att återställas till grönområden, hela 80 procent av den totala ytan kommer att vara växtlighet. 70 procent av energin kommer att komma från sol- och bränsleceller.

I samband med att Apple presenterat projektet för Cupertino stad har de presenterat renderade bilder på hur Campus 2 kommer att se ut när det är färdigställt. Förra veckan publicerade nättidningen Wired bilder från detta material varav flertalet var nya. Här är några av bilderna, fler finns i Wireds galleri.

  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad
  • Bild: Cupertino stad

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.