Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Donation från Steve Jobs blev startskottet för välgörenhetsorganisation

Apples grundare Steve Jobs donerade under 1970-talet pengar till en välgörenhetsorganisation som nu 35 år senare har hjälpt 3,5 miljoner människor att återfå synen i Asien.

Under senare delen av 1970-talet donerade Apples grundare och tidigare vd #Steve Jobs 5 000 dollar till en välgörenhetsorganisation. Beloppet motsvarar omkring 17 900 dollar, eller 119 000 kronor, i dagens penningvärde. Nu 35 år senare har organisationen hjälpt 3,5 miljoner människor att återfå sin syn i länder som Bangladesh, Kambodja, Nepal, Tibet och Indien, rapporterar New York Times.

Det är här intressant för jämfört med Microsofts grundare och tidgare vd #Bill Gates som genom åren varit väldigt öppen med sina gåvor till välgörenhet har Steve Jobs kritiserats för att han inte arbetat med välgörenhet. Historien i NY Times är en av få som visar att även om Jobs inte utåt visade något intresse för välgörenhet så bidrog han ändå.

Steve Jobs gav också bort en Apple II någonstans runt 1980 till organisationen som heter Seva Foundation som specialiserat sig på att erbjuda ögonoperationer till fattiga. De fick datorn tillsammans med en kopia av kalkylprogrammet Visicalc och en fem megabyte stor disk som han sa att organisationen aldrig skulle kunna fylla.

"Ni kommer aldrig att kunna använda all [kapacitet]", kommer Dr Brilliant ihåg att Mr Jobs sa till honom. "Det är fem megabyte!"

Laurene Powell, Jobs änka, fick nyligen tillbaka datorn från doktor Larry Brilliant som genom åren blivit en nära vän till familjen Jobs. Jobs träffade Brillant under sina resor i Indien i början av 1970-talet och de två återupptog kontakten efter att Jobs grundat Apple och var på god väg att bli miljonär.

Den donerade Apple II har spenderat 33 år hos läkaren i Katmandu, Nepal. Enligt honom skulle välgörenhetsorganisationen inte alls ha existerat utan donationen från Steve Jobs. Powell säger i ett uttalande att hennes make var stolt över att stödja organisationen.

"Steve var alltid väldigt tydlig med sin roll i skapande av Seva och att det var hans privilegium att kunna hjälpa till med det heroiska arbetet av läkarna och personalen inblandade i den här modiga insatsen. Det är otroligt att Seva hittat den Apple II som donerades av Steve och vår familj är stolta över att få den tillbaka."

Organisationen använde datorn i början till att organisera data från ögonoperationerna i Nepal. Laurene Powell tog emot datorn tillsammans med sin son Reed vid en ceremoni som firade organisationens 35-årsdag.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.