Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Massive Dock, tysk Iphone-docka i massiv betong

En tysktillverkad dockningsstation för Iphone i gjuten massiv betong på över ett halvt kilo med små sugkoppar på undersidan ska eliminera problemen med att allting följer med när telefonen lyfts upp.

Ett återkommande problem med många dockningsstationer för Iphone är att de är för lätta och kontakten sitter för bra så att de följer med när telefonen lyfts. Den nya Lightning-kontakten är gjord för att sitta ordentligt och inte lossna för lätt, men det ställer till det. Till exempel var det ett problemen med en klockradio vi testade tidigare, hela klockradion följde med när telefonen skulle frigöras.

För den som inte vill limma fast sin #dockningsstation i underlaget är det framförallt en sak som gör att den inte följer med upp: tyngd. Detta har tyska Hardwrk tagit till sig fullt ut när de tillverkat sin dockningsstation gjord av massiv betong.

Dockningsstationen har det passande namnet Massive Dock och är alltså 570 gram ren betong. Som om det inte var tillräckligt har den även en undersida med små sugkoppor som ska gör att den fäster i underlaget ännu bättre.

Varje dockningsstation inspekteras och får sin ytfinish behandlad för hand tills den uppfyller högt ställda krav. Varje exemplar får unika karaktärsdrag när det gäller yta och textur.

Massive Dock fungerar med samtliga Iphone-modeller som har Lightning-kontakt, det vill säga Iphone 5, 5C och 5S. Det följer inte med någon kabel eller kontakt utan ska användas med befintlig Lightning-kabel. Det följer däremot med en innerdel av svart silikon som kabeln fästes i och ska fungera bra med alla Iphone-modeller som stöds. Även skal på telefonen går bra, upp till 1,5 millimeter tjocka skal ryms i dockningsstationen.

En vanlig Lightning-kontakt fästs i innerdelen av silikon som sedan placeras i dockningsstationen.

Priset för Massive Dock är 60 euro plus ungefär 16 euro för frakt till Sverige, priset inkluderar tysk moms. Dockningsstationen går att förhandsbeställa nu, men leveranserna börjar den 11 december med en leveranstid på 3-10 arbetsdagar via budfirman DHL.

Om namnet Hardwrk verkar bekant kan det vara för att det är samma företag vars hårddisk-adapter som användes i en tidigare artikel om att byta ut Superdrive mot hårddisk i gammal Macbook Pro.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.