Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtitt

99mac jämför Ipad Mini Retina mot Ipad Air och föregångaren

Efter ett besök till Apple har 99mac fått tag på ett testexemplar av Ipad Mini med Retinaskärm. Vår redaktör Ida Lindkvist går raka vägen in i studion och jämför den mot både Ipad Air och föregångaren, den första generationens Ipad Mini.

Den 22 oktober i år lanserade Apple den andra generationens #Ipad Mini som utrustades med #Retinaskärm. Modellen nästan smögs ut i handeln den 12 november efter att Apples vd Tim Cook varnat för att det kanske skulle råda brist på modellen i början. Idag fick 99mac äntligen tag på ett testexemplar.

Retinaskärm är något som många saknat redan sedan den första generationen lanserades efter att ha sett den på den stora Ipad-modellen som hade det redan då. När man väl vant sig vid den högupplösta skärmen är det svårt att gå tillbaka till något annat igen.

Inför den här lanseringen gick ryktena fram och tillbaka om huruvida det skulle bli Retina nu eller först senare, och som vi vet så vann nu. Vår redaktör Ida Lindkvist är spontant mycket förtjust i den nya modellen och visar i filmklippet några av skillnaderna mot #Ipad Air och föregångaren, den första generationens Ipad Mini.

Sedan lanseringen av den nya modellen har Apple sänkt priset på den första generationens Ipad Mini som finns i silver eller rymdgrått med 16 gigabyte lagringsutrymme till 2 595 kronor för wifi-modellen.

Nu åker den nya modellen in i testlabbet och 99mac återkommer när alla resultaten är klara.

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.