Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smart glödlampa från Lumen utmanar Philips Hue

Den smarta glödlampan Lumen låter användaren byta färg och intensitet på ljuset och utmanar därmed Philips Hue-system.

För ett år sedan ungefär lanserades #Hue, den smarta LED-belysningen från Philips. Nyligen utökade Philips systemet med lampor som passar för spotlights. De kan nog sägas vara kungen av det här produktsegmentet, men de är inte utan konkurrenter. I videoklippet ovan presenteras #Lumen, en smart lampa som kontrolleras via Bluetooth.

Precis som med Hue kan användaren byta färg och ljusintensitet på lamporna via exempelvis sin Iphone. Det finns förprogrammerade ljusinställningar som till exempel kan få lamporna att blinka om det ringer.

Medan Philips använder en särskild Wifi-hubb som hjärtat i sitt system kontrolleras Lumen istället via Bluetooth. Lamporna kopplas direkt till en IOS- eller Androidenhet och deras app.

Philips Hue säljs i Sverige via Apple Store, antingen på nätet eller i deras tre butiker i Malmö, Helsingborg eller Stockholm. Ett startkit med tre lampor och en hubb kostar 1 690 kronor och en enskild lampa för att bygga ut systemet kostar 549 kronor. Lumen säljs än så länge via deras webbplats för 70 dollar styck, motsvarande 459 kronor med tillägg för frakt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.