Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Försäkringsbolag: Farligt att ladda mobilen på natten

En lägenhet förstördes vid en brand orsakad av en Ipod på laddning. Ingen skadades som tur var, men nu varnar försäkringsbolaget If för att ladda sina mobila enheter på natten.

Många laddar sina mobiler, surfplattor och musikspelare på natten medan de sover. Nyligen förstördes en lägenhet vid en brand orsakad av en Ipod som stod på laddning, och nu vill försäkringsbolaget If uppmana till försiktighet.

Försäkringsbolaget har gjort en undersökning som visar att nära nio av tio svenskar laddar mobilen när de sover. Enligt If innebär det här en risk eftersom batteriet kan bli överhettat och börja brinna.

– Vi har fått indikationer tidigare på att det kan bli överhettning i batterier. Men nu har vi för första gången i Sverige ett fall med en enhet som börjat brinna och förstört en hel lägenhet. Som tur är kom ingen människa till skada, men händelsen är så allvarlig att vi uppmanar till ökad försiktighet vid laddning, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Rapporter om bränder eller elstötar i samband med laddning av mobila enheter kommer då och då, men med tanke på det väldigt stora antalet sålda enheter jämfört med fåtalet incidenter måste risken ändå vara begränsad. 99mac skrev i somras om en kinesisk kvinna som fick en elstöt av sin mobil som låg på laddning med en tredjepartsladdare. I det fallet var laddaren boven och inte det uppladdningsbara batteriet som If varnar för.

Undersökningen
Händer det att du laddar din mobil/läsplatta på natten?

  • Ja, alltid: 47 procent

  • Ja, ibland: 41 procent

  • Nej, aldrig: 12 procent

Undersökningen gjordes av Yougov och 3 768 personer deltog under september och oktober i år.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
35 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.