Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 7 finns i 74 procent av enheterna

Enligt Apple har nu 74 procent av IOS-enheterna uppdaterats till IOS 7 medan det lite över ett år gamla IOS 6 står för 22 procent.

Apple-användare är generellt snabba på att uppdatera sina operativsystem till nya versioner och det gäller förstås också IOS. Apple släppte #IOS 7 för nedladdning den 18 september i år. På supportsidorna för utvecklare syns nu en graf som visar hur många användare som uppgraderat till den senaste versionen.

Apple baserar siffrorna på enheter som använde App Store under veckan fram till 1 december i år. Andelen enheter som kör IOS 7 är hela 74 procent. Den äldre versionen, #IOS 6, körs på 22 procent av enheterna som besökte App Store under den aktuella veckan. Med enkel matematik kan vi konstatera att 96 procent av IOS-användarna kör någon av de två senaste versionerna, där den äldsta inte är mer än strax över ett år gammal.

Det är inte helt enkelt att jämföra mot #Android där marknaden är uppdelad mellan flera aktörer. Lägger vi ihop de senaste siffrorna för Android version 4.x eller senare visar miniräknaren också 74 procent, samma som för IOS 7. Den senaste versionen som kallas för Kitkat (version 4.4) finns installerad i 1,1 procent av alla Android-enheter som besöker Google Play, enligt en rapport från Google. Kitkat släpptes tillsammans med Googles mobil Nexus 5 den 31 oktober.

En intressant detalj är att #Kitkat tagit en större andel under sin första månad än sina två föregångare. Ice Cream Sandwich (version 4.0) nådde efter en månad 0,6 procent av Android-enheterna och Jelly Bean (version 4.1-4.3) nådde 0,8 procent.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.