Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Poddradio

Avsnitt #48: När kommer egentligen Mac Pro?

Får det lov att vara lite juleskum, lussekatter och en Mac Pro? Ida och Adrian möts i studion och pratar om Apples nya monstermaskin som borde släppas nu vilken dag som helst.

Det är helg och återigen dags för ett nytt avsnitt av 99mac:s #poddradio. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson har slagit sig ner i var sin ände av landet för att prata om nyheter, tester och annat smått och gott.

En av de mest intressanta grejerna är lanseringen av nya Mac Pro. Apple säger att den ska lanseras under december. En tysk återförsäljare har nu satt datumet 17 december på sin webbplats. Det verkar rimligt i och med att det är en tisdag och mycket närmare jul verkar det dumt att lansera något. Det såldes en röd version av Mac Pro på en välgörenhetsauktion nyligen. Det ser ut att vara en himla läcker färg, men det alternativet hamnar nog inte i Apple Store och kanske är det lika bra när priset landade på omkring 6,4 miljoner kronor.

99mac kör igång en liten jultävling och det har redan kommit in flera bra bidrag. Du kan vinna ett objektivpaket från Holga som Adrian också testat. Det ger kanske inte fantastiskt mycket bättre bilder, men det ger flera roliga variationsmöjligheter för den som fotograferar mycket med sin Iphone.

Ida har fastnat för appen Hatch, en modernare sorts Tamagotchi. Det är inte en app för alla, även om den använder sensorerna i Iphone på ett smart sätt och bara därför kan vara värd att spana in.

Får man lov att använda Microsoft tillbehör till sin Mac? Jo, det tycker Adrian som testat deras nya ergonomiska tangentbord.

Allt det här och lite till i vår poddradio som du exempelvis kan lyssna på direkt via spelaren här.

Ha en mysig andra advent!

Avsnitt: När kommer egentligen Mac Pro?

Längd 51:53, filstorlek 30,68 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.