Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Writer Pro ny textredigerare från utvecklarna av IA Writer

Ett helt nytt program för skrivande är på gång att släppas i Mac App Store avslöjar utvecklarna bakom uppskattade IA Writer på Twitter.

För ett drygt år sedan tog 99mac en närmare titt på IA Writer för Mac, en #textredigerare som satte skrivandet i fokus med en ren miljö och få inställningar, det har varit en favorit för delar av redaktionen sedan dess. Nu avslöjar utvecklarna IA Inc via Twitter att de har ett helt nytt program på gång som de kallar Writer Pro.

Uppgifterna om det nya programmet är än så länge knapphändiga, men utifrån skärmbilden verkar det vara anpassat för olika delar av skrivprocessen, uppdelat i fyra lägen: anteckningar, skriva, redigera och läsa. Typsnitt används för de olika lägena med bland annat helt nya Nitti Grotesk för anteckningar, Nitti för skrivande och Tiempos Text för redigering.

IA Inc är kända för att hellre göra bra val åt användarna än att fylla sina program med inställningar och det nya programmet ser ut att följa i samma fotspår. Precis som i IA Writer används Markdown för att formatera texten.

Enligt IA är programmet redan klart och väntar på granskning av Apple i Mac App Store. Det är därmed upp till Apple hur lång tid det dröjer innan det släpps. Writer Pro för Mac kommer att kosta, men priset är inte avslöjat ännu.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.